TERMÉKEK
TERMÉKPALETTÁNKON TALÁLHATÓK
Kattintson letölthető termékkatalógusunkra: Letöltés
Félkemény sajtok
Kastélyosdombó Kincse
Készítési mód: Szabadtartású tehéntejből készült zsíros, félkemény sajt. Ízében meghatározó, hogy a hosszú (90 napos) hagyományos érlelés alatt a sajtok felületét gyógynövény olajos oldattal kezeljük. Az érlelés alatt biztosítjuk a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat, ami a természetes kéregflóra kialakításában fontos.
Minőségét megőrzi: Minőségét bontatlan csomagolásban 8° C alatti hőmérsékleten való tárolás mellett 90 napig megőrzi, felbontás után 4-5 napig fogyasztható. Célszerű fogyasztás előtt 1-2 órával kivenni a hűtőből, mert szobahőmérsékleten adja vissza igazi aromáját.
Tálalási javaslat: Sajttálak, hidegtálak kiváló alapanyaga. Lágysága, krémessége és tisztasága miatt nagyon jól esik különféle kenyerekkel és sós pékárukkal. Az érlelési időt figyelembe véve a könnyű-közepesen testes fehér borok jöhetnek szóba először, néhány könnyebb, csersavban nem túl gazdag bársonyos vörösbor is kerülhet a sajt mellé. Fehérborok közül a könnyedebb, illatosabb Irsai Olivért és Cserszegi Fűszerest, a friss Sauvignon Blanct és a fiatalabb Furmintokat, Hárslevelűket, Szürkebarátokat és fűszeres Traminiket ajánljuk. A vörösborok közül a Pinot Noir, a Portugieser vagy a Szekszárdi Kadarka illik hozzá legjobban.
Laktózérzékenyek fogyaszthatják? Igen: a hosszú érlelési idő miatt a tejben lévő tejcukor lebomlik
Online vásárlás: Kifli.hu
Füstölt sajtok
Kastélyosdombó Aranya
Készítési mód: A natúr félkemény sajtot félérett állapotban füstáteresztő fóliába csomagoljuk. A füstáteresztő fólia csak a füstöt engedi át, megakadályozza, hogy a kátrány-anyagok lerakódjanak a sajt felületére. A sajtokat saját füstölőnkben hagyományos füstöléssel keményfa forgács elégetésével füstöljük, amihez görögszéna magot is használunk. A görögszéna magok illata erős, aromás, az ánizsra emlékeztető, ettől lesz a sajtnak különleges, karakteres íze. Már őseink is használták füstöléskor, felismerve a gyógynövény jótékony hatásait. Füstölés után a sajtokat azonnal zsugorfóliába csomagoljuk, hogy a füstös íz minél előbb átjárja a sajt belsejét is.
Minőségét megőrzi: Minőségét bontatlan csomagolásban 8° C alatti hőmérsékleten való tárolás mellett 90 napig megőrzi, felbontás után 4-5 napig fogyasztható. Célszerű fogyasztás előtt 1-2 órával kivenni a hűtőből, mert szobahőmérsékleten adja vissza igazi aromáját.
Tálalási javaslat: Sajttálak, hidegtálak kiváló alapanyaga. Nem sokáig érlelt sajtról beszélünk, de a hidegen füstölés révén vörös borok, főleg a magyar és francia hordóban érleltek nagyon jól illenek ehhez a sajthoz, mivel a hordó füstössége táncba lendül a sajtból jövő füstösséggel. A magyar borok közül a villányiakat, a 2 éves vagy idősebb egri borokat vagy a legtestesebb szekszárdi borokat tennénk a Kastélyosdombó Aranya mellé. A nemzetközi borok közül az áruházakban kapható francia (bordeaux-i vagy rhone-i) és az észak-olasz (toszkán) vörös borok érzik legjobban magukat a füstölt sajtunkkal. A fehér borok közül a zempléni vagy francia tölgyfahordós érlelésűeket ajánljuk (pl.: 2-3 éves balatoni Olaszrizling, tokaj-hegyaljai Furmint, somlói Juhfark) kísérőnek.
Laktózérzékenyek fogyaszthatják? Igen: a hosszú érlelési idő miatt a tejben lévő tejcukor lebomlik.
Online vásárlás: Kifli.hu
Friss fogyasztású sajtok
Tehén Krémsajt Fűszeres Kéregben
Terméktípusok: Fokhagymás, Magyaros.
Készítési mód: A lágy sajtalvadékot kisméretű lágysajt formákba töltjük, kicsepegtetjük belőle a savót, majd 1-2 napig tovább szikkasztjuk, hogy a sajt felülete leszáradjon. Ezután egyesével tartósítószermentes fűszerkeverékbe forgatjuk, azonnal zsugorfóliába csomagoljuk, majd 1-2 napig még hűtőkamrában tároljuk, hogy a fűszer a sajt belsejét is átjárja.
Minőségét megőrzi: A sajt a vákuumfóliás csomagolásnak köszönhetően bontatlan csomagolásban 8° C alatti hőmérsékleten való tárolás mellett 30 napig megőrzi minőségét, felbontás után 2-3 napig fogyasztható. A hűtőből csak közvetlenül fogyasztás előtt vegyük ki.
Tálalási javaslat: Sajttálakhoz, hidegtálakhoz, szendvicsekbe és salátákba (kockákra vágva) egyaránt jó választás. A fűszerezés miatt könnyed, neutrális fehérborral (Furmint, Olaszrizling, Szürkebarát), esetleg roséval társítsuk.
Laktózérzékenyek fogyaszthatják? Nem.
Online vásárlás: Kifli.hu
Sajtkülönlegességek, specialitások
Krémsajt golyók fűszeres olajban tehéntejből
Terméktípusok: Fokhagymás-Köményes Krémsajtgolyók, Paprikás-Paradicsomos Krémsajtgolyók, Zöldfűszeres Krémsajtgolyók, Füstölt Krémsajtgolyók Fokhagymás-Köményes Kecske Krémsajtgolyók, Paprikás-Paradicsomos Kecske Krémsajtgolyók, Zöldfűszeres Kecske Krémsajtgolyók
Készítési mód: A lágy sajtalvadékot formákba töltjük, sózzuk, lecsepegtetjük, majd megfelelő száradás után kézzel 5 grammos golyókat formálunk belőle. A golyókat műanyag tégelyekbe vagy kisméretű üvegekbe rendezzük, amit azonnal fokhagymás-köményes, pritaminpaprikás-paradicsomos vagy zöldfűszeres ízesítésű olajjal felöntünk.
Minőségét megőrzi: A sajt bontatlan csomagolásban 8° C alatti hőmérsékleten való tárolás mellett 90 napig megőrzi minőségét, felbontás után 2-3 napig fogyasztható.
Tálalási javaslat: Megjelenése miatt kitűnő hidegkonyhai alapanyag, mind hidegtálakhoz, mind salátákhoz, de önmagában fogyasztva is egy ízrobbanás a fűszeres ízű, szájban omló ínyencség. A nagyon érett vörösborok mellett a késői szüretelésű természetes édes borok kerekítik ki szépen az ízüket.
Laktózérzékenyek fogyaszthatják? Nem.
Online vásárlás: Kifli.hu
Joghurtok
Készítési mód: Zsírszegény tejből készítjük, hozzáadott adalékanyag nélkül. A joghurtok készítéséhez a tejet nem csupán felforraljuk, majd lehűtjük, hanem állandó keverés mellett hosszabb ideig ezen a hőmérsékleten tartjuk. A hosszabb idő 80-85° C hőmérsékleten történő legalább 15-20 perces hőntartást jelent. Ettől a művelettől a kész, hideg joghurt sűrűbb és krémesebb lesz.
Minőségét megőrzi: A légmentes csomagolásnak köszönhetően bontatlan csomagolásban 6° C alatti hőmérsékleten való tárolás mellett 28 napig megőrzi minőségét, felbontás után azonnal fogyasztandó.
Tálalási javaslat: Hidegen, önmagában fogyasztva igazán üdítő finomság, de salátaöntetek készítéséhez, húsok pácolásához is kitűnő alap.
Réteges Joghurt – Erdei feketeáfonya
Jellemzők: Zsírszegény tejkészítmény. A termékbe kerülő lekvár vegyszermentes Erdélyből származó erdei feketeáfonyából, tradicionális befőzési technikával készült kistermelői, kézműves lekvár, magas gyümölcstartalommal, tartósítószer és pektin nélkül.
Minőségét megőrzi: A poharas joghurt légmentes csomagolásának köszönhetően bontatlan csomagolásban 6° C alatti hőmérsékleten való tárolás mellett 21 napig megőrzi minőségét, felbontás után azonnal fogyasztandó. A vödrös kiszerelésű joghurt bontatlan csomagolásban 6° C alatti hőmérsékleten való tárolás mellett 14 napig megőrzi minőségét, felbontás után azonnal fogyasztandó.
Tálalási javaslat: Süteménykrémek készítéséhez ajánljuk, de önmagában fogyasztva, igazán tápláló, üdítő édesség, amit büntetlenül fogyaszthatunk a nap bármely szakában élvezve a napsütötte gyümölcs ízét.
Natúr krémjoghurt
Jellemzők: Magas zsírtartalmú élőflórás tejkészítmény, hozzáadott adalékanyag nélkül. Krémes állományát egyrészt a magas zsírtartalom, másrészt a magas hőfokon történő hőkezlés és hőntartás biztosítja.
Minőségét megőrzi: A poharas joghurt légmentes csomagolásának köszönhetően bontatlan csomagolásban 6° C alatti hőmérsékleten való tárolás mellett 21 napig megőrzi minőségét, felbontás után azonnal fogyasztandó. A vödrös kiszerelésű joghurt bontatlan csomagolásban 6° C alatti hőmérsékleten való tárolás mellett 14 napig megőrzi minőségét, felbontás után azonnal fogyasztandó.
Tálalási javaslat: Hidegen, önmagában fogyasztva igazán üdítő finomság, de salátaöntetek és sütemény krémek készítéséhez, húsok pácolásához is kitűnő alap.
Online vásárlás: Kifli.hu